top of page

Workshops & Föreläsningar

Vi har flera års erfarenhet av att hålla i workshops i speldesign. Upplägget passar bra för skolor, bibliotek och lovaktivitet. Eller varför inte som en teambyggande upplevelse för ert företag?

Kulturkatalogen Väst

 

Vi finns med i Kulturkatalogen som innebär att ni kan få våra prisupplägg subventionerade med upptill 50%.

Spelverkstan: Gör ditt eget brädspel

Detta är en kreativ och skapande workshop där deltagarna på ett lekfullt sätt prova på att ta fram ett brädspel; lära sig grunder, metoder och processer i hur det går till att skapa ett brädspel. 

 

Det är mycket prat om digitalisering och gamification (spelifiering). Detta tas tillvara i workshopen på ett jordnära och enkelt sätt med plats för fördjupning. Workshopen är knuten till läroplanen och går att koppla till flera olika ämnen.

 

Tillsammans med Albin från Game Prototyper och en speldesigner, Albin är också speldesigner! ämnar workshopen att deltagarna får en insikt i speldesignens magiska värld.

 

I grunden består workshopen av två delar. Den första är en presentation av grundläggande speldesign och hur man går tillväga för att skapa ett spel. Deltagarna får även se flera exempel av brädspel som speldesigerna själva gjort att inspireras ifrån.

 

I andra delen får deltagarna två och två en blank låda med brädspelsmaterial, pjäser, kort och tärningar. Med detta kommer de på ett lekfullt sätt testa sig fram för att skapa ett brädspel. Beroende på valt upplägg (se nedan) hinner deltagarna komma olika långt med vår hjälp.

 

Spännande? Ring oss på 079 348 63 42 så berättar Albin mer.

IMG_4318.jpeg
Untitled.png
DSC_8594_edited.jpg
8X4A4006-2_edited.jpg
Upplägg 1

Spelverkstan: Gör ditt eget brädspel, upplägg 1 ca 60 min. ca 30 deltagare.

 

Detta pass fungerar mer som inspiration och uppstart. Vi presenterar grundläggande idéer och pratar om brädspel för att inspirera i skapandeprocessen. Material kommer lämnas till deltagarna för att på egen hand skapa ett brädspel.

 

Pris: 9000 kr ex moms + reseersättning (25 kr/milen) och kost och logi för två personer.
 

Spelverkstan: Gör ditt eget brädspel upplägg 2, Halvdag ca 3 timmar. ca 30 deltagare.

 

Upplägget är en djupare dykning in i brädspelens värld och deltagarna kommer under passet två och två hinna med att guidas och få hjälp av oss i framtagningen av ett första spel. Det kommer även finnas material kvar att fortsätta utveckla spelet efter dagen.

 

Pris: 12000 kr ex moms + reseersättning (25 kr/milen) och kost och logi för två personer.

 

 

Spelverkstan: Gör ditt eget brädspel upplägg 3, Heldag ca 6 timmar. ca 30 deltagare.

 

Detta riktar sig till en heldag med fokus på brädspel. Passar också perfekt som temadag eller lovaktivitet. Vi kommer kolla på andra spel. Prata om vad som bygger upp ett spel. Deltagarna kommer under dagen att inspireras och hinna fördjupa sig i sitt spelskapande och provspela, förbättra samt provspela varandras spel. Väljer ni detta upplägg ingår även vår spellåda med utvalda brädspel. Det kommer även finnas material kvar att fortsätta utveckla spelet efter dagens slut.

 

Pris: 17000 kr ex moms + reseersättning (25 kr/milen) och kost och logi för två personer.

 

Övrig information om Spelverkstan: Gör ditt eget brädspel!

 

Vi finns med i kulturkatalogen Väst och det går att subventionera priset upp till 50%. Vid bokning inom Västra Götaland behövs ingen logi. 

 

Pedagogiska förutsättningar: Rum med stolar och bord (klassrum passar bra). Papper, pennor, sax och tejp. Minst en personal är med. Dator med tillgång till projektor krävs för vår inledande presentation.

 

Spellådan: Spela, upptäck, och inspireras!

 

Som komplement till ovan kan vi hyra ut väl utvalda brädspel som ni kan spela innan workshop eller föreläsning. Spelen vi har valt ut är nybörjarvänliga och har en stor variation av spelmekaniker för att ge en bred bas för deltagarna att bygga vidare på. Väljer ni upplägg 3 så ingår spelen och är med under dagen.

Pris: 1200 kr ex moms + Inkl frakt fram och tillbaka.

Föreläsningar och workshops

 

Intresserad av speldesign och hur det går till att skapa ett brädspel? Har ni något specifikt ni vill arbeta med, temadag eller teambuilding? Varför inte skapa ett spel tillsammans? Vad det än är så hör av er så kan vi komma fram till ett upplägg som passar just er!

Upplägg 2
Upplägg 3
Övrig information
Spellådan
Föreläsningar
bottom of page